Tidens boligtendenser anno 2016

Boligstyling-Blog-2016-1

Hvad skal du kigge efter, hvis du vil være helt med på tiden hotteste boligtendenser?
Her kommer jeg med mit bud.

Krisen er forbi, og det ses tydeligt i de ting vi ser, og fremover vil se i boligindretningen.
Vi føler os mere sikre, og tør lidt mere.

Hvor vi i 2015 så en meget stilren indretning, med træ og helt neutrale farver, er 2016 mere varm og farverig.

I de kommende år vil vi se flere farver. Grønne planter skal nu ikke bare være grønne planter, men der skal farverige blomster på.

Små skamler overtrukket med velour – ja du læste rigtigt – velour er kommet for at blive. Ikke de lange duge i nervøst velour fra 1990’erne, men i små stykker i form af puder og andre små tekstiler betrukket med stoffet. Både kort og langhåret velour skal du kigge efter.

Før var bord- og stoleben, samt generelle overflader med lyst træ, meget populært, det bliver det ved med. Men vil du være helt med på moden, så skal du få flettet nogle ting i stål ind. Fra den kobber der længe har være in, er vi gået skridtet videre til andre stålmaterialer.
Skrappe farver som turkis, grøn, og lys pink er farver vi er modige nok til at bruge. Det viser optimisme, og du behøver ikke male en hel væg i farven, et par enkelte accessories, som f.eks. små kasser, stearinlys, puder, tæpper eller andre dekorative ting er rigeligt til at få farve, varme, og glæde ind i hjemmet. Selv gul er en farve, vi vil se mere til.

Marmor er stadig et hit, og fra de grå nuancer i mindre flader, ser vi den nu større og mere varm og grønlig end tidligere.
Større overflader som f.eks bordplader i marmor er tilbage. Marmor er et naturmateriale, der har en storslåethed over sig, og den er et fint tegn på den mere dekadente stil, vi indretter os med i 2016.

Stilen er en blanding af sydlandske aner, blandet med den gode gamle enkelte skandinaviske stil. Den fornyer den nordiske pastelfarvede og geometriske trend, og erstatter den med smukke, diskrete, dekorative detaljer og en stemning, som emmer af nærvær.

Genbrug og bæredygtighed forbliver, men dog må boligen gerne være præget af lidt mere overdådig luksus.

Kort sagt, kør den stilrene stil videre, men vær ikke bange for at blande den med flere farver, nye materialer, og mere kvalitet frem for kvantitet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *