Indretning med en biopejs
– er den farlig? Og hvilke muligheder er der?

Manuel-foco-indbygning

Vi har bemærket, at der er en del tvivl og mange spørgsmål omkring biopejse. Vi har derfor udarbejdet dette indlæg, til at give noget mere viden omkring de miljøvenlige biopejse samt et indblik i de indretningsmuligheder du har, hvis du overvejer en af disse pejse.

Er en biopejs farlig? 

Først og fremmest nej, en biopejs er ikke farlig hvis den behandles med respekt og der bruges den sunde fornuft. Du har måske læst eller hørt om nogle uheld og farlige situationer ved brug af biopejse? Det er selvfølgelig vigtigt, at man er forsigtig og har respekt for biopejsen, da det jo er rigtig ild.

Men, lad os uddybe lidt. Til biopejse er der naturligvis nogle forholdsregler, som man bør følge for at undgå uheld og andre farlige situationer.

 • Placer pejsen et sikkert sted (undgå tæt placering ved gardiner eller andre ting der kan komme ind i ilden)
 • Følg altid brugsanvisningerne i manualen
 • Forlad aldrig pejsen tændt

Der findes 2 slags biopejse – manuelle, som er i den billigere prisklasse samt automatiske biopejse, som er lidt dyrere, hvor man dermed også får flere funktioner. 

En biopejs brænder på en slags sprit, kaldet bioethanol. Men, det anbefales dog ikke at man bruger rigtig husholdningssprit til at antænde sin biopejs, da det kan give en uren forbrænding og dermed en utilregnelig flamme. Det anbefales, at man finder en bioethanol med en alkoholprocent mellem 95-97%, for at få den bedste flamme. 

Denne brændsel hældes ved manuelle biopejse direkte ned i brandkarret hvorefter den tændes med en lighter – lidt ligesom et stearinlys, her sætter du blot ild til ethanolen i stedet for vægen.  


Fordele ved en manuel biopejs:

 • En billig biopejs 
 • Kræver ingen tilslutning af strøm
 • Hurtig installation, da den blot skal monteres og ikke kræver aftræk eller skorsten
 • Stort udvalg af forskellige designs

Ulemper ved en manuel biopejs:

 • Manuel styring, når man skal tænde/slukke og evt. regulere flammen
 • Har ikke de samme sikkerhedsfunktioner, som en automatisk biopejs
  – men, er også sikker at bruge, hvis den sunde fornuft bruges

Ved påfyldning af automatiske biopejse hældes bioethanolen ned i en separat tank, hvorefter pejsen kan tændes ved at der trykkes på en knap på selve biopejsen eller på en fjernbetjening. 


Fordele ved en automatisk biopejs:

 • Automatiske biopejse har en del sikkerhedssensorer, som f.eks. holder øje med skub, overophedning og mængde af bioethanol i beholderen. I disse tilfælde vil pejsen selv slukke.
 • En elektronisk styrret biopejs, som kan tændes fra sofaen
 • Kræver ikke aftræk eller skorsten

Ulemper ved automatiske brandkar:

 • Automatiske biopejse er dyrere
 • Kræver tilslutning af strøm

Indretning med en biopejs
– både indendørs og udendørs

En biopejs er en super hyggelig tilføjelse til hjemmet som vil give et unikt og stilfuldt udtryk, som også afgiver noget varme afhængig af brandkarrets størrelse og ligeledes har størrelsen på rummet naturligvis også betydning for varmeeffekten.

En biopejs giver dig flere muligheder i forhold til indretning og design, du kan både købe en færdiglavet model eller du kan designe din helt egen, men lad os komme ind på det senere! 

Der findes både biopejse, som man kan bruge inde og ude. Ønsker man en biopejs til brug udendørs eller som fungerer begge steder, så er de manuelle modeller at foretrække, det kunne være en bordmodel eller en mindre fritstående biopejs, da de er lette at flytte og dermed lette at tage med sig og derudover kræver disse biopejse heller ikke nogen speciel form for installation. 

Ønsker du derimod en biopejs udelukkende til brug indendørs, så er der et hav af muligheder. Her kan man vælge i mellem ophængte biopejse til væg eller loft, fritstående modeller til gulv eller bord og indbyggede med flere muligheder, afhængig af hvor mange sider man ønsker flammen skal være synlig fra. 

Hvordan man kan sætte sit eget præg på en biopejs
– DIY-projeker & dekorationsmuligheder 

Hvis ikke der er en biopejs der lige falder i din smag eller som du synes passer ind i dit hjem, så har du altså mulighed for selv at designe en – virkelig smart! Man kan således blot købe et brandkar som man kan indbygge ind i et møbel eller væg, og på den måde kan man selv vælge hvordan selve rammen på pejsen skal være – i form af at designe det møbel eller væg som ønsket. Det kunne eksempelvis være, at du ønskede en trekantformet pejs, så vil du her kunne lave et trekantet hul i væggen og derefter indsætte brandkarret. 

Ønsker du derimod bare at give lidt mere autenticitet eller liv til din biopejs er det muligt, at dekorere biopejsen med noget keramisk træ eller sten samt glow flames, som vil give et glødende udtryk til pejsen. 

Brug rabatkoden “salesstyling10” og få 10% rabat på biopejs-shop

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *