5 TIPS OG GODE RÅD TIL AT SKABE EN HYGGELIG KØKKENINDRETNING

IMG_6586

Drømmer du om at få mere hygge ind i din køkken indretning, så det ikke kun er praktisk og funktionelt men også rummer en behagelig atmosfære, der indbyder til afslappet hygge med dem, du holder af?

Her giver vi dig vores 5 allerbedste stylingtips til indretning af køkkenet, som skaber en god atmosfære, der lægger op til hygge og samvær, samtidigt med at det stadig er funktionelt. Vores 5 tips kan du sagtens bruge som inspiration, uanset om du har køkken/alrum, eller om de to rum er adskilt hjemme hos dig.

Engang var et køkken blot et spiserum. Et funktionelt og praktisk rum, hvor man tilberedte og indtog sin mad. Engang var det også mest kvinden i familien, der opholdt sig i køkkenet. Sådan er det heldigvis ikke mere.

I dag er køkkenet meget mere end det. Køkkenet er stadig duften af simremad i gryderne og lydene af en kniv, der hakker salat. Det er samtidig også blevet stedet, hvor familien samles, ses og tager tid til hinanden i en travl hverdag.

Det skyldes bl.a., at et køkken i dag ofte har funktion som både spisestue og køkken. Her taler vi altså om det moderne køkken/alrum, som både er en praktisk, funktionel arbejdsplads, hvor der kokkereres mad og samtidigt er et hyggested, der skaber hjerterum og nærvær for familiens aktiviteter.

Indret et hyggeligt køkken med vores tips:

  • Inspiration til et hyggeligt spiseområde
  • Tænk i zoner og ’ram dem ind’
  • Dyrk krydderurter og blomster
  • Vælg eksklusive materialer
  • Få hjælp til køkkenstyling

1. Inspiration til et hyggeligt spiseområde

Første tip til køkkenets indretning handler om spiseområdet. Spiseområdet er ikke længere blot et sted, hvor vi indtager mad. Køkkenet er placeret som husets kerne, og det er her, vi trækker hen, når vi skal hygge. Det afspejler sig også i den trend, vi ser for køkkenindretning. Man trækker hyggen fra den gamle spisestue ind i alrummet.

Når du drømmer om at booste spisestuehyggen, er der flere ting, der spiller ind. Spisestole med armlæn er blevet superpopulære de seneste år, da de lægger op til, at det er et sted, hvor man sidder og slapper af. Spisestuestolene skal være brede, blød og lavet i varme farver og naturmaterialer, som er mere behagelige at sidde i end fx en skalstol af plast.

En anden ting, der også skaber hygge i spiseområdet, er belysningen. Her skal du sørge for både at have mulighed for praktisk, kraftig belysning samt blødere hyggelys – såsom fx stearinlys eller en lampe, som kan dæmpes. Derudover tilfører et gulvtæppe under spisebordet også en nærværende og indrammende stemning. Netop gulvtæppet under bordet, fører os videre til næste tip.

2. Tænk i zoner og ’ram dem ind’

Det her tip er et af de allermest virksomme i forhold til at skabe en nær hyggestemning i køkkenet. Det drejer sig om, at du skal indrette dit køkken i forskellige områder, som trækker behageligt i dig og indbyder til at skabe hygge og aktiviteter sammen, så det kommer helt naturligt. Du får hyggen inden for rækkevidde ved at gøre de forskellige zoner i køkkenet tydelige, ligesom vi beskrev det om gulvtæppet under spisebordet i tip nr. 1.

Det kan du gøre ved at indrette en kaffebar med fx din kaffemaskiner og en bakke med tilbehør til kaffen såsom pæne krus, en skål med candystænger, sirup med smag og selve kaffen. Tænk også over at arrangere olier, stearinlys, saltskåle og krydderier på en indbydende måde – fx på en bakke i nærheden af, hvor du laver mad.

Mange køkkener har også et vinkøleskab – igen for at hyggen er inden for rækkevidde. En effektiv måde at forstærke indramningen af zoner eller hele køkkenet som en hyggeplads er ved at male en væg. Du kan fx vælge en blød og varm mokka-farve – hvis den ellers passer ind. Vær generelt ikke bange for at få farver ind. Du kan også få farver ind med krydderurter. Krydderurterne kan både være tørrede og friske. Især de friske krydderurter bringer liv og ro ind i køkkenindretningen.

3. Dyrk krydderurter og blomster

Man siger, at grønt er sundt for øjnene. Det ligger helt biologisk i os at nyde synet af planter. Derfor skal dit køkken også have en masse planter. Har du ikke så grønne fingre, er kunstige planter faktisk helt okay. De giver også farve, liv og glæde. Det, synes vi, helt sikkert er bedre end ægte planter, der visner.

Og er du klar på planter, der skal passes og plejes, så dyrk dine krydderurter i praktiske og pæne potter i køkkenet. Det har også den fordel, at du altid har krydderurterne lige i nærheden, når du vil mixe din yndlingspesto eller skal have lidt ekstra smag i kødsovsen. Dyrk krydderurter, blomster eller sukkulenter i vindueskarmen, så får du naturens beroligende virkning ind i din indretning af køkkenet.

4. Vælg eksklusive materialer

Gå efter smukke kvalitetsmaterialer, som passer til din smag. Du kan med garanti selv mærke, om du foretrækker lys sæbehandlet eg eller mørk og varm mahogni. Tænk over, at køkkenet skal have funktionelle, gode materialer – naturlige eller ikke – og at materialerne samtidig skal se hyggelige ud – frem for kliniske og kolde.

Træ er et af de materialer, der skaber masser af hygge. Det er også en af grundene til, at man i dag ofte ser ét gennemgående trægulv i stue, køkken og spiseområde – hvor der før ofte var fliser eller klinker i køkkenet og så en liste, der adskilte det fra trægulvet i det tilstødende rum.

5. Få hjælp til køkkenstylling

Vi har mange, mange flere tips oppe i ærmerne, som vi brænder for at give videre til dig.

Det der med indretning er en personlig sag. Der findes ikke to hjem, der ligner hinanden nøjagtigt. Alligevel er der meget hjælp at hente hos en køkkenstylist / boligstylist, så du undgår dyre fejlkøb, som viste sig ikke at passe helt lige så godt ind i dit hjem, som du håbede, da du fandt det i butikken. Hos Salesstyling har vi en kæmpe passion for indretning af køkkenet som et nærværende hyggerum, hvor hele familien og venner samles.

Vi tager altid udgangspunkt i dig og din familie. Vi taler med jer bl.a. om, hvilken stil I kan lide, hvad der gør jer glade i hverdagen, og hvad I bruger jeres køkken til, samt hvilke drømme I har for køkkenet. Med jeres svar i lommen kan vi lave en fremtidssikret indretningsplan for hjertet i jeres hus, som I kan bruge som udgangspunkt, hver gang I skal investere i et nyt funktionelt input til jeres køkkenindretning.

Salesstyling kan hjælpe dig i forhold til farvevalg i køkkenet, styling af køkken, valg af accessories og meget andet. Uanset om du har helt styr på dine præferencer og blot søger nye input, eller om du er helt på herrens mark, vil vi med glæde hjælpe dig videre med at skabe din families personlige hyggekøkken med gennemtænkt indretning.

Kontakt os i dag, og få hjælp til din køkken indretning af Salesstyling.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *