INDRETNING AF BADEVÆRELSET – SKAB EN ÆGTE SPA-STEMNING

IMG_0168

Drømmer du om en vaskeægte spastemning på dit eget badeværelse? Så er der god hjælp at hente her. Badeværelset er ofte et af husets mindste rum – hvis ikke dét mindste. Det gør, at mange har svært ved at få det indrettet ordentligt. Ofte går de ned på hygge, når de indretter badeværelset. På den måde ender badeværelset med at være et rent praktisk og funktionelt rum. Gælder det også hos dig?

Ligesom med mange af husets øvrige rum gælder det om at skabe noget nærvær, varme og hyggestemning på badeværelset. Det optimale er, hvis du kan skabe en rigtig spa-stemning, hvor det er rart og afslappet at være – og ikke kun funktionelt og grundlag for aktiviteter, der hurtigt skal overstås. Badeværelset er nemlig også tit forbundet med et sted, hvor man har tid til sig selv. Tid til at forkæle sig selv. I en travl hverdag er det ofte her, man får et pusterum.

5 gode idéer til at skabe en charmerende spa-stemning

Stemningen på et spa-hotel lægger op til ægte velvære og selvforkælelse. Forestil dig at tage den stemning med hjem til dit eget badeværelse, så badeværelset bliver et sted, hvor du søger hen og straks kan mærke roen sænke sig over dig, når du træder ind.

Det kan du nemlig sagtens få, og der skal faktisk kun ganske simple ændringer til at forvandle dit baderum til et wellnessrum. Vi kender alle det klassiske billede med stearinlys rundt om badekarret. Det er den retning, vi skal i.

Herunder får du 5 gode råd fra os hos Salesstyling, som du nemt kan implementere for at få den ægte spastemning på dit badeværelse. Du kan bruge rådene, hvad end du søger inspiration til indretning af lille badeværelse eller et stort badeværelse. Som hovedregel skal du tænke på at vælge lige netop de ting og materialer, der gør dig glad for hver af de 5 punkter herunder.

1. Bakker med gode plejeprodukter

Bakker med produkter er effektive til at skabe en hyggelig luksusstemning. Skab nogle platforme, der fremviser pæne ting af høj kvalitet. Sæt fx en bakke frem på bordet eller en hylde. Herpå sætter du dekorative ting, du forbinder med et spasted.

Det kan fx være stearinlys, en blomst og duftpinde sammen med en række pæne plejeprodukter og parfumer, som eksempelvis en kvalitetshåndsæbe, en bodyscrub, en pimpsten, nogle duftpinde og som nævnt en pæn parfumeflaske. Det behøver ikke nødvendigvis være produkter, som du bruger af. Du kan sagtens købe produkter specifikt til formålet.

2. Belysning på badeværelset

Når du indretter dit badeværelse, så tænk over at sørge for både funktionel belysning samt hyggelys. Hyggebelysningen kan være i form af stearinlys eller et spejl med indbygget lys, som kan dæmpes.

Spejlet kan også være med til at bidrage til hyggestemningen ved, at du vælger en smuk ramme til spejlet. Du skal naturligvis også have noget funktionelt lys i loftet, på et makeup-spejl eller igen spejlet, hvor lysstyrken kan justeres.

3. Naturen giver ro

Invitér naturen ind i dit bademiljø. Det her råd har virkelig en stor effekt. Indret badeværelset med masser af grønne planter. Du har måske endda allerede en plante, du kan sætte derud. Planter giver liv. Det må gerne være store planter. Det giver en følelse af at være tæt på naturen. Og naturen har, som bekendt, en beroligende virkning på sindet.

Du kan få endnu mere natur ind ved at vælge bademøbler med trælook, en træbakke, træhylde, toiletpapirsholder af naturmaterialer osv.

4. Det personlige baderum

Giv din badeværelsesindretning karakter, så det mister sit kliniske look. Det kan du gøre gennem farver, unikke hyggemøbler eller planter. Hæng evt. noget pænt kunst op på væggen, som gør dig glad og afslappet, når du ser på det.

Rul håndklæder eller vaskeklude sammen. Det får baderummet til at emme af et sted, hvor der er god tid. Læg dem frem, hvor de kan ses på bordet eller i en kurv – uden nødvendigvis at bruge af dem.

5. Hold det ryddeligt

Gem rodet væk på badeværelset, og sørg for, at alt har sin egen specifikke plads. Rod er slet ikke hyggeligt at se på. Sørg derfor for at udnytte pladsen optimalt ude på dit badeværelse. Med kurve under vasken kan du fx hurtigt få noget ekstra opbevaring, så der ikke ligger ting og flyder. En væghylde kan også være et godt sted at sætte en plante eller andet, som mest er til pynt, så det ikke er i vejen.

Hyggeligt, funktionelt og praktisk

Med funktionel indretning får du et badeværelse, der kan bruges til det, et badeværelse nu engang skal kunne. Husk selvfølgelig også at tænke på, hvad andre i familien har behov for, når de er på wc eller i bad.  Prikken over i’et, der får det til at være et sted, hvor du eller I har lyst til at være, er også at få skabt en charmerende og hyggelig badeværelsesindretning. Det gør du ved at få mange af de elementer ind, som spa-steder bruger. Målet er at få badeværelset til at føles indbydende og afslappende.

Det skal være et sted, hvor du rent faktisk har lyst til at tilbringe en del af din tid, når du skal tage dig kærligt af dig selv. Men pas på, at der ikke kommer for meget ind, så det begynder at se rodet ud. Det handler om at skabe balance mellem det funktionelle, praktiske og det pyntede og hyggelige.

Udvælg de elementer, som giver mest mening for dig, og som gør dig mest glad. Her i artiklen har vi bl.a. foreslået:

  • Bakker med pæne produkter, der emmer af luksus.
  • Hyggebelysning og funktionelt lys i loftet, så du kan vælge.
  • Flotte, store og grønne planter, der giver ro og liv.
  • Håndklæder og vaskeklude, der er rullet sammen.
  • Gem det, der roder, væk i dedikeret opbevaring.

Få hjælp til din boligstyling og indretning af badeværelse
Volder det dig udfordringer at få det gjort sådan rigtig hyggeligt? Så er der heldigvis god hjælp at hente. Det kan gøre en stor forskel for din indretning at få input fra en, der beskæftiger sig med at optimere indretning. Tænk over, hvad du er allerbedst til. Det, som vi er allerbedst til, er boligindretning. Vi har masser af gode idéer til badeværelsesindretning, som tager udgangspunkt i netop dit baderum og dine behov.

Med en indretningsplan fra os, som tager udgangspunkt i jer som familie og den måde, I bruger jeres hjem på, kan du undgå fejlkøb, fordi du ved, hvilke materialer, farver og stilarter du skal gå efter for at skabe nøjagtigt den stemning i hjemmet, som du drømmer om.

Ring til os og få en uforpligtende snak om, hvad vi kan gøre for, at din bolig og ikke mindst badeværelse bliver en hyggemagnet uden lige.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *