8 gode råd til et personligt badeværelse

8-gode-raad-til-badevaerelset-1024x742

Badeværelser kan være svære at få gjort personlige, for hvordan skal man lige indrette sig i et rum, hvor fugttemperaturen dagligt er højt? Du har måske basen på plads, men du føler stadig ikke rigtigt at det er dit badeværelse? Der er selvfølgelig flere faktorer der spiller ind når man skal indrette sig på ny, men det gælder jo for alle husets rum. Men overvej med dig selv (eller i fællesskab, hvis I er flere i husstanden ;-)) Hvor stort/småt er badeværelset, er der plads til store møbler? Skal der være praktiske løsninger? Nogen bestemt stil, farver og kombinationer, hvad kan I godt lide? Måske et land, en begivenhed, eller et rart sted I tænker på, som måske kan være idégrundlaget. Er du ikke så meget for indretning, og ikke rigtig synes du kan se muligheder – lad dig ikke stoppe, men blot start med nogle små ting som er nemme at skifte ud igen, hvis det ikke lige falder i smagen – og lidt efter lidt kan man se flere mulighed og idéer.

I mange år har jeg haft indtryk af at det kun var gamle mennesker, der havde hele huset fyld af planter og blomster – og vi yngre generationer havde heller ikke tid til alle de planter. Så hvorfor bruge penge på noget man allerede ved dør igen om en uge? Men omvendt – når man først har købt sin første plante og gået ind i troen på at det virkelig kan forandre rummet markant – ser man forskellen og man kan ikke lade vær med at købe flere. Samtidig med at de giver et godt indeklima i huset.

8 gode råd til badeværelset

  1. Få lidt lækkert interiør ind i indretningen, som samtidig er praktisk, noget som fx toiletspand, børste og sæbedispenser – alle, noget som er obligatorisk på et toilet. Nu til dags findes der så meget smukt interiør, til overkommeligt priser samt dyre (så for nogle uger siden i Netto, at de havde fået et helt sæt, (gråt og guld?) – super fint!) Altså det billige kan være lige så godt som det dyre – også må man godt skifte det ud lidt oftere ;-P. Fin fine krukker til vatpinde og vat rondeller.
  2. Få skabt lidt hygge og spafeeling ind på badeværelset, ved at få nogle levende lys derind(evt. duftlys) for at give den mere afslappende følelse. “Investere” (kan man vel godt kalde det når man giver over hundred kroner for håndcreme?) i en lækker håndcreme, til både dig og dine gæster, som I kan bruge når i har vasket hænder – Dette giver en mere luksuøs følelse når man forlader toilettet. Er du en af de heldige som ejer et badekar? spænd op til lir på denne front, giv dig selv lov til at nyde det, afslapning og lækre produkter, noget du godt kan lide. lækre badebomber, en hårkur, en scrub.
  3. Lys er faktisk noget af det vigtigeste, nærmest alle badeværelser har det forkerte lys, og man skal derfor heller ikke ligge make-up på et badeværelse(specielt ikke, hvis badeværelset ikke har noget naturligt lys fra et vindue. Bruger du alligvel mest tid ude på badeværelset om morgen, så er det stadig vigtigt at have rigtigt lys, og spots over spejlet er rigtig godt, det kan både være som indbygget, eller man præge stilen og vælge nogle som man synes passer godt ind. Man skal ikke være så låst i om det er en køkkenlampe eller om det er badeværelses lampe – man skal se muligheder frem for begrænsninger. Man skal vælge også vælge at købe spejl med indbygget lys i, og ser man netop på de spejle er mange af lysene mere kolde, altså har en blålig undertone, frem for de mange loftlamper som sidder ude på badeværelset, som er mer varme, og har en gullig undertone. Der er en grund til at spejlene er kolde, og det er fordi det er et bedere arbejdslys. Investere derefter i LED pærer, de holder længere og er meget mere energibesparende – snakker vi i kelvins er 4000k et meget skarpt arbejdslys – og 2700k er  mere normal hyggelys så omkring 3000k eller 3500k kunne være et godt lys på badeværelset.
  4. Spejle med opbevaring – rigtig godt hvis man har mindre badeværelser og mange produkter man bruger – man kan få forskellige modeller – men pas på med at de ikke bliver for brede i et lille badeværelse, så kan de godt virke som om at det kommer ud i hovedet på dig når du kigger dig selv i spejlet. Mangler du bare en lille hylde til fx tandbørste, yndlings parfumen eller andet, er spejle med en lille hylde god, så det kommer væk fra håndvasken.
  5. Opbevarings møbler med flere muligheder i en løsning er også en rigtig god løsning, til mindre badeværelser. Denne fra IKEA er både lækker at kigge på og er til overkommelig pris, og jeg er vild med dens bløde rundninger.
  6. Stiger – fantastisk til til flere håndklæder, og mindre badeværelser (man skulle tro jeg lavede en guide til at indrette mindre badeværelser :-)) der findes mange forskellige stiger – både som på billedet, sort og lidt mere modere stil, ellers også stiger af bambus som var populære på et tidspunkt (er dog stadig vild med dem!), som giver et mere boheme look.
  7. Vasketøjskurve – noget man har tildens til at gemme bag døren, men glem det og stil den frem! folk har også en idé om at hvis der ikke lige er et label der fortæller at det er en vaskekøjskurv, kan man ikke bruge den, men gæt igen – ser du en lækker kurv, net, pose som er stor nok til tøj brug den til vasketøj – brug gerne nogle forskellige, med forskellig tekstur, forskellige farver.
  8. Planter om det så er fake eller den ægte vare, det er ligegyldigt, jeg slår dog et kæmpe slag for den ægte vare ;-P Mange ser ikke et sted som badeværelset være ideelt sted til planter – men lav om på det. En plante som en bregne kan, ja – er en af de svære at holde, men de er gode til fugtige områder (sjovt nok derfor de lever så godt i skovbunden ;-P) men derfor ville det være en god idé med bregne ud til badeværelset. Har man ikke plads på hylden – så få den op i en hængepotte som hænger i loftet. Ellers er der airplants som ikke behøves jord og som blot skal fugtes en gang i mellem – og det fugt får den automatisk.

Lige et par små fif, der nok er mere praktiske end kønne:

Har I ikke gulvvarme, anskaf jeres en bademåtte, til at stå på om morgen(det redder jer, hvis I ikke allerede har det!) og man kan finde mange rigtig flotte rundt omkring, og selv de almindelige dagligvare butikker har også haft nogle op til flere gange.

Har I større rådighed i badeværelset, anskaf flere vaskekurve, og sortere tøjet inden det når i maskinen (Ps. sparer dig samtidig for massere af tid) det kan være man finder en sort, hvid og kulør farvet kurv, og på den både indikere, hvor tøjet skal hen, eller man kan finde en flere i en løsning, en bænk med kurve under, som kan bruges til tøjet, eller en helt 3. løsning.

Få alle de flasker, tuber, skabere, svampe og hvor I ellers har af sager i brusenichen, ud derfra – for det første ser det ikke særlig pænt ud, og der kan samle sig kalk, og støv osv omkring alle de forskellige sager som er i nichen – hvilket er med til at gøre det meget uhygiejnisk. Det man istedet kunne gøre, var at man kunne lave en plast kurv hver, “Mor, Far og Børn” som man så hver især tager med ind i nichen når man skal i bad – kræver lidt mere opbevaring udenfor brusenichen.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *