Formland 2017

c0f853d8b4ab874d17415bc1d16cb28a-e1488470502618

Hej med jer!

Dette opslag har været undervejs over en længere periode, men der er kommet run på, her i den lille biks, så lige at få nået det hele kan været svært med kun 24 timer i døgnet. Denne gang handler det om messen Formland, inden det bliver for sent. Formland 2017 – en  interiør messe i Herning.

Det var min første gang derovre, og det bliver bestemt heller ikke den sidste! Hvis man bare er en smule interesseret i indretning og interiør – er dette som himlen.

Jeg kunne rigtig godt tænke mig, at opleve nogle af de rigtig store interiør messer på et tidspunt, men man skal jo starte et sted og for mig var det så det i Herning. Jeg var super spændt på hele oplevelsen inden vi tog afsted – men sidder nu tilbage med blandede følelser, efter lige at have haft tid til at fordøje det hele. Man kunne godt fristes til at tro at mine forventninger blev skudt til jorden og jeg måske havde fået et andet indtryk, men det var super inspirerende! Efter at være kommet hjem, glæder jeg mig hver dag til at lære fra mig, inspirere andre og stadige udvikle mig på det punkt.

Noget af det sværeste ved at skulle indrette og style andres personlige boliger, er selvfølgelig at finde frem til deres helt egen unikke stil – samtidig med man hele tiden skal være bevidst omkring de nyeste trender, for ikke at snakke om respekten for ejendommen og den indretning den allerede har.
Der er mange aspekter der skal kombineres og tage højde for, når man arbejder med indretning på den måde som jeg gør.

Så det vi tog til Formland efter, var selvfølgelig at kigge nærmere på foråret og sommerens trender. Hvis man af og til køber boligmagasiner, eller følger nogle af dem på Facebook eller lignende, har man allerede støt på de mest unikke trender. Jeg er VILD med mange af trenderne, og vil kort prøve at skrive lidt om dem her.

Dette er altid svært at skrive om, i og med vi alle er forskellige og vi ser heldigvis forskelligt på rigtig mange ting – blandt andet, indretning og hvad der er smart. Det vi fik øje på, på messen – er der måske andre der slet ikke har bidt mærke i – og omvendt.

Det der var ved messen var alt, hvad man kunne bruge indenfor hjemmets fire vægge. Brugskunst, blomster, interiør, design, isenkram og delikatesser.

Noget vi lod mærke til, som gik igen hos rigtig mange af udstillerne, var de mørke, tunge farver – grå, sort, mørke grøn/ mos farvet, midnatsblå, petroleumsfarvet. Hvorfor? Blot fordi det er mere dominerende og ekslusivt. En enkelt væg med en så mørk farve, giver hele rummet mere karakter. Danskerne er blevet mere fritsindet og lettere omstillings parate hvad angår indretning. Krisen er over og vi er mere modige. Synes man den hvide væg er for kedelig nu og her – kører man til nærmest malermester og køber den mørkeste farve man vil synes klæde rummet, og vupti en væg er malet i løbet af dagen, og man kan have et helt forandret rum, sidst på dagen. En mere tung trend, med tunge farver og større tunge møbler.

Bliver vi lidt i det med farver, og springer over til en anden farve som også gik igen meget, var lilla, som ofte var parret med farverne som orange, rusten rød og brun – For mig er lilla en lidt sjov farve at skulle indrette med, og kan hurtigt blive for meget, men igen – lilla er jo så mange farver! En pastel lilla er en helt anden end en dyb lilla. Jeg har stor respekt for dem som indretter med en farve som lilla. Den kan være svær at “arbejde” med – og jeg vil blot starte i det mindre. Start med fx nogle puder, vaser, eller blot blomster i lilla. Er du ikke sikker på hvilken nuance – så miks dem, giver et fedt udtryk.

Med hele farvekortet lagt ud foran os – kunne vi godt se et mønster. Dybe, jordnære og klare farver – hvor man tilbyder naturen indenfor. Samtidig med at alle former for planter er og bliver et hit. Der er ikke så meget nyt der. Har du ikke anskaffet dig en plante endnu? Hvad venter du på?

Mørkere træ på møblerne, som går godt i spend med de mange mørke farver, som der blev budt på. Typer på træ, som er kommet mere frem – valnød, mahogni og ahorn.

Tone-i-tone konceptet, hvor man leger med en farve i flere toner. Her skal man dog passe på for ikke at prøve for meget. Man skal vælge toner som ligger langt fra hinanden – så det ikke ligner du har prøvet at finde den samme farve.

Jeg er også personligt vild med, bambus og rattan trenden – håber den bliver ved mange sæsoner ud. Som at tage et stykke sommer med indenfor. Hvor materialerne bliver mere naturvenlige og bæredygtige – må møbler og genstande gerne blive mere patineret. Indiske tekstiler – bløde og simple prints. Stylet med hvide vægge, vævningsudsmykninger og vilde buketter(ja, saml bare en buket fra vejkanten og stil den i en glasklar vase) – følger du lidt med boligindretning – har du sikkert anskaffet dig en grøn plante eller to, kombinere dem med lidt farve fra vilde blomster(igen må det godt være lidt uperfekt og råt).

Sådan overordnet set, er der lidt for en hver smag – hvis vi kridter en hvid streg op – så har vi de tunge møbler, de tunge farver og den lidt mere luksuriøse følelse. På den anden side har vi et mere boheme stylet vibe – hvor det stadig er lyst, med materialer som kork, rattan og bambus – og en masse grønne planter, vilde blomster. Samtidig med det rustikke stentøj kommer mere frem, hylder det uperfekte.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *