BOLIGSTYLISTENS 10 BEDSTE TIPS: SÅDAN INDRETTER DU DIN DRØMME-STUE

IMG_6475

Stuen er – udover soveværelset – det rum i huset, hvor vi tilbringer størstedelen af vores hjemmetid. Rigtig mange aktiviteter foregår i stuen. Hver familie bruger stuen på sin egen måde.

Der findes altså ingen komplet tjekliste, der forvandler din stue til en, som boligmagasinerne kopierer. Lyder det ærgerligt i dine ører? Det er det slet ikke.

Det betyder nemlig, at du har kreativ frihed i stuen. Frihed til at skabe netop den indretning, der rummer det, som du og din familie bruger jeres stue til. Frihed til at lave den fantastiske, personlige indretning, som du altid har drømt om. Hvis det lyder som et stort, forvirrende projekt i dine ører, så kan vi glæde dig med, at du netop har fundet hjælpen.

I denne artikel har vi kogt alle de vigtigste tips og tricks til indretning af stue ned til 10 brugbare råd, som hjælper dig med at give indretningen i din stue en retning. Og de er faktisk meget konkrete og ret lette at følge.

1.      Investér i kvalitetsmøbler

For de store basismøbler i stuen kan det godt betale sig at investere i noget, der er af rigtig høj kvalitet og ikke alt for farverigt. Det er de møbler, som skal indgå i stueindretningen mange år frem. Det er også de møbler, som resten af stuens indretning skal bygge videre på. Det er den statiske del af din indretning i stuen.

2.      Gør indretningen af stuen fleksibel

Alt tilbehør i stuen kan du med fordel gøre fleksibelt, så det kan udskiftes, efterhånden som sæsonen og moden skifter. Du kan fx udskifte puder, lysestager, vaser, nips og tæpper.

Om sommeren finder du dekorative ting frem i douce- og pastelfarver. Om vinteren lægger du de blide farver væk og finder de mørke, tungere og jordnære farver frem.

Det samme gælder, når trenden skifter. Så skal du ikke ud at investere kæmpe summer. Du kan blot nøjes med at udskifte et par puder, tæpper og pynteting.

3.      Indret med farver

Vil du have en stue, der virkelig viser karakter og personlighed? Så må du ikke være bange for at bruge farver. Der findes mange måder at få farver ind i stuen på. Det kan både være via dekoration og tilbehør, som du læste om herover.

Du kan også vælge at male eller tapetsere væggene – eller blot en enkelt væg i stuen. Vælg en farve, der matcher de store basismøbler, så du ikke behøver at male den om, hver gang indretningsmoden rykker videre.

4.      Gør plads til børn i stuen

Børn er en del af stuen. De elsker, når deres leg foregår i nærheden af de voksne. Særligt små børn. Gør plads til de små poder i stuen. Skab hjerterum til, at de også finder hyggen derinde. Jamen, det roder sådan, tænker du måske.

Det gør det ikke, hvis du tænker lidt smart. Dine børns legetøj kan nemlig sagtens opbevares i en flot matchende puf med opbevaring, en skænk eller et andet pænt møbel, som ikke nødvendigvis ligner et børnemøbel. Sørg for, at legetøj er helt gemt væk i dit pæne møbel.

5.      Hyggelys og funktionelt lys

Hvis du vil skabe en god stemning i stuen, som indbyder til hygge, er det vigtigt, at du også indtænker belysning i hyggestemningen.

Først og fremmest må du sørge for, at der både er praktisk lys – fx en loftlampe, en standerlampe eller lignende. Den her lampe skal kunne lyse kraftigt – det må endda gerne være blå LED-lys. Det lys har du nemlig brug for, når du skal læse, lege med børnene og meget andet. Det kraftige lys slukkes så, når der lægges op til hygge i stuen.

Dernæst skaber det liv, glæde og energiboost at få naturligt lys ind i stuen. Så hvis du har mulighed for det, så udnyt store vinduespartier til at få et flot, naturligt lys ind i stuen.

Når der skal skrues helt op for hyggen, skal der skrues ned for lysstyrken. Sørg derfor også for, at du har mulighed for at sætte en stemningsfyldt hyggebelysning. Hav en dæmpet væglampe, lysestager eller en lille hjørnelampe, som kan give et blidere lys omkring de to vigtigste pladser i stuen.

6.      Få naturen ind i stuen

Naturen giver ro i sindet. Ro danner grundlag for ægte afslapning og hygge. Invitér naturen ind i indretningen af din stue med masser af flotte, grønne planter. Der må meget gerne være flere planter. Nogle kan stå på gulvet i store potter, andre kan hænge fra loftet eller på væggen.

Derudover kan du også vælge dine andre møbler i naturmaterialer eller pynte med et lammeskind.

7.      Bæredygtighed

Hos Salesstyling vil vi gerne slå et slag for, at du vælger at købe bæredygtige produkter. Det har nemlig nogle ganske fornuftige fordele at vælge bæredygtigt, når du vil indrette din stue:

  • Du undgår skadelig kemi, som hormonforstyrrende stoffer, der nogle gange findes i tekstilmøbler.
  • Du får glæde af dine møbler i længere tid. Der er nemlig ofte en klar sammenhæng mellem bæredygtighed og lang produktlevetid.
  • Du skåner vores alle sammens livsvigtige natur og klima.

Mange tror fejlagtigt, at det er både besværligt og dyrt at købe bæredygtige møbler. Det behøver det slet ikke at være. Et godt råd, når du vil finde bæredygtig indretning til din stue, er at gå efter de anerkendte certificeringer som eksempelvis FSC (træ fra bæredygtigt skovbrug). Det er faktisk også ganske nemt at finde. Rigtig mange producenter har nemlig fokus på genanvendelse, økologi og bæredygtigt skovbrug for at skåne vores miljø.

8.      Hav styr på målene i stuen

Det her råd er blot en opfordring til, at du kender målene i din stue, før du investerer i noget nyt. Det handler om, at du skal planlægge, hvad du køber. Lad vær med at købe en fin kommode til stuen, uden at have kontrolleret målene for at se nøjagtigt, hvor den passer ind.

På den måde undgår du en del fejlkøb.

9. Skab masser af hygge!

Stuen skal først og fremmest have en hyggestemning, der trækker i en. Der skal være et højt niveau af komfort og hyggelige materialer.

Hygge får du ind i stuen på flere måder. Hovedreglen er, at det skal være nemt for alle dine gæster at tilslutte sig hyggen i dagligstuen. Det kan de, når du indretter din stue socialt. Det betyder, at du skaber en åben indretning med flere siddepladser, så det er let at tilslutte sig andre, som sidder og hygger i stuen.

Når det kommer til hygge i familiens skød, så er det blevet populært med store flydersofaer. Her er der plads til hele familien, når stemningen lægger op til popkorn og film i flimmerkassen. Mange flydersofaer fås desuden med integreret bord eller dedikerede bordplader. Det får stueindretningen til at emme af afdæmpet ro og afslapning.

Hvad angår materialer er det helt store at indrette stuen med varme, bløde materialer som messing, velourstof på møblerne eller de helt nye pelslænestole.

10. Få hjælp til at style din drømmestue

Synes du også – ligesom mange andre – at stuen er det sværeste rum at indrette? Stuen har så mange forskellige funktioner, og der er mange stilarter at vælge mellem; orientalsk, skandinavisk, nordisk, simple living, feng shui osv.

Jo før, des bedre. Det er en god idé at indtænke indretningshjælp fra Salesstyling allerede fra starten. Har du en stue, der trænger til at blive rusket op i eller få det sidste, afgørende touch, så vil vi naturligvis også rigtig gerne hjælpe dig videre.

Hos Salesstyling får du lavet en personlig indretningsplan, som tager udgangspunkt i, hvordan du og din familie bruger jeres stue. Du får stylingtips, farverådgivning, idéer til tilbehør og meget andet. Dermed undgår du også impulsive fejlkøb, som ikke passer ind lige så godt, som du havde håbet.

Ring til os nu, og lad os sammen finde ud, hvordan vi kan hjælpe dig til en stue, du kan være virkelig stolt af at byde gæster og familie ind i.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *