Rosa

lyseroed

Om vinteren, følelse som at tage et stykke at foråret med ind i den mørke stue. Om sommeren, følelse det som at tage et stykke solskin med ind i indretningen. Farver kan gøre meget ved ens humør.

Farven pink, lyserød eller rosa, bliver beskrevet som en positiv farve, et tegn på håb. Farven virker også beroligende på os mennesker – i forhold til vrede, aggressioner og forsømmelse. Blander man farven med mere mørke farver som mørkeblå, sort eller grå – vil farven automatisk virke mere stræk og sofistikeret.

Farven lyserød

Hvis man følger lidt med, hvad der sker i interiør verdenen, kan man ikke komme uden om farven, lyserød eller rosa. Om det er på væggene, eller om det der blot er tale om lidt interiør, er underordnet. Flere “indretningsguruer” og boligmagasiner spår lyserød til at være det nye sort. Om de har ret, eller blot fået lidt sommer kuller, vides ikke. Dog tror jeg delvist på det – intet slår dog sort, men lyserød er godt på vej der op. Når man dog læser om hvor meget farven er begyndt at fylde i diverse indretninger – er det næsten altid med en følelse af, at det kom bag på skribenten. Men hvorfor? Det er kun her i Skandinavien, vi er så farve forskrækket. Tag et smut syd på og man finder ikke andet end farver. Ikke at jeg skal nedgøre den nordiske stil – for det er en af mine favoritter. Men det kan godt gå hen og blive en smule stramt.

Lyserød – er en forholdsvis neutral farve. Går ufatteligt godt til rigtig mange farver, især de grålige og sorte toner (nok derfor farven er ved at vinde folks hjerter her i Danmark), hvor den lige tilføjer lidt eksta liv i indretningen. Det er samtidig en farve der kan fås i mange forskellige toner, uden det bliver voldsomt. Det er samtidig en farve man hurtig kan male over, hvis man finder ud af at det alligvel ikke var noget.

Mange tror det bliver for feminint – men det kommer an på hvordan man indretter sig med lyserød. Det kan hurtigt blive feminint hvis man indretter fx. lyserød, hvid og guld – bliver det automatisk hurtigt feminint. Da den hvide er meget klinisk. Men hvis man så indretter med mørkere farver eller materialer som forskellige træsorter og farver som går hen i de grå/ beige nuancer, blender den rosa farve mere ind, og vil derfor kun give et ekstra pift. Er du ikke sikker på om farven er dig så start i og start i det små, som at skifte puden i sofaen ud med en rosa farvet.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *